Dutch Design Week ’16

Tijdens Dutch Design Week 2016 in Eindhoven presenteerde studio MEGAN het project ALPHABET. Een hybrid publication met het alfabet als content. ALPHABET functioneerde als een presentatie van de studio, en als demonstratie wat een hybrid publication kan zijn.

De expositie Temporal liet het werk zien van de deelnemers van Driving Dutch Design ’16 en bevond zich in het Klokgebouw in Hal 2.
Deze hybrid publication bestond uit een poster-serie, een viertal blokken en een ebook gepresenteerd op een iPad.
Het alfabet was het eerste medium ontwikkeld door de mensheid en vormt nog steeds de basis voor alle huidige en toekomstige media. De letters in de publicatie zijn gedeconstrueerd. En aangevuld met quotes van Marshall McLuhan uit het boek ‘The Medium is the Massage’. De deconstructie zorgt voor een abstractie weergave van de letters en dwingt de kijker de letters de herdefiniĆ«ren.

Vanuit het e-book kon je op de DDW een letter op Twitter zetten. Bekijk @ALPHABET_PUB om te zien welke letters werden gepost via deze link: My Tweets

studio MEGAN was in 2016 een van de deelnemers van Driving Dutch Design, een programma dat jonge, creatieve ondernemers steunt op hun weg naar professionalisering. De expositie TEMPORAL laat hun werkwijze en projecten zien.