Form Follows Organism ebook

  • Client: Hybrid Publishing WdKA
  • Jaar: 2015
  • Functie: Development ebook
  • Samenwerkingen: Gülsen Emre
  • Het boek is te downloaden via deze link

Dit boek is een goed voorbeeld van een hybrid publication: het bestaat uit een online en offline deel die op elkaar zijn aangepast op een spannende manier. Op deze manier zijn het twee compleet andere leeservaringen van het zelfde boek.
Hybrid Publishing Practices verzorgt hybride publicaties van afstudeer projecten van leerlingen van de WdKA. Emma van der Leest is afgestudeerd met een onderzoek en instructie naar Biodesign. Gülsen Emre heeft het fysieke boek ontworpen en aan de hand van dit ontwerp heb ik het ebook ontworpen en ontwikkeld. De publicatie bestaat uit twee boeken, in het fysieke boek lopen deze paralel aan elkaar op de linker of de rechter bladzijde.

Het digitale boek en fysieke boek hebben de zelfde visuele stijl, maar de navigatie is aangepast aan het medium
Het resultaat is een ePub 3.0 met een nieuwe vorm van navigeren. De index pagina bestaat niet uit alle hoofdstukken, maar uit een zin met woorden waarop geklikt kan worden. Deze woorden vormen de basis van de navigatie door de twee boeken heen. Zo kan je verrast worden wanneer een woord gebruikt wordt, en maak je zo nieuwe associaties.