Stadslab Baankwartier ebook

Voor Stadslab Baankwartier heeft studio MEGAN het e-book en geprinte boek ontworpen.
Stadslab Baankwartier is een initiatief van Frederik Pöll en Joost van Dijk. Zij hebben in een periode van een jaar drie bijeenkomsten georganiseerd. Hierin gingen zij met de diverse gebruikers en bewoners van het Baankwartier de discussie aan over de toekomst van de wijk. Na deze periode zijn ze geïnterviewd door Melissa van Amerongen. De uitkomst is een verhaal en een kaart met plannen voor 2041 en experimenten voor in 2018.

Het e-book heeft een vaste layout, zodat gewerkt kon worden met de boven- en onderkant van de pagina. De opbouw is in basis lineair, maar op sommige pagina’s kan een sprong naar een volgend gebied gemaakt worden. Deze vorm van navigeren is geïnspireerd door kaartenboeken.
Aan het begin van het boek kan een keuze gemaakt worden tussen 2018 en 2041. Elk onderdeel verschilt subtiel in vormgevning. Zo richt de content van 2018 zich meer op de bovenkant van de pagina en 2041 op de onderkant.
Het gebruikte font is Vista Sans en Vista Slab.

Naast het ebook is er ook een geprinte versie van het boekje ‘Ons Verhaal over het Baankwartier’
De vormgeving en structuur is onveranderd in het boekje. Het ebook leent zich, door het gebruik van een vaste lay-out, uitstekend voor drukwerk.

Op het Stadsmakers congres 2016 in Rotterdam presenteerde Stadslab Baankwartier hun onderzoek, bevindingen en ebook. Ook werd er een flyer verspreid onder de aanwezigen. Met een inleiding en de transformatie kaart van het hele baankwartier, tevens door studio MEGAN ontworpen.