Megan Hoogenboom is in 2012 met haar grafisch ontwerp studio begonnen. De aanleiding was de opdracht voor het ontwerpen van het ebook genaamd ‘Public Space in the Culturally Diverse City of Rotterdam’ voor Creating010. Hierna is de studio part-time voortgezet met onder andere opdrachten voor een schrijvers collectief uit Australië en een website voor een ijsmerk.

Vanaf 2016 werkt Megan Hoogenboom full-time als zelfstandige. In dit zelfde jaar was ze een van de deelnemers aan het coaching programma ‘Driving Dutch Design’. Georganiseerd door de BNO, DDF en ABN AMRO. Tijdens dit traject is de positionering en strategie van de grafisch ontwerp studio verbeterd en is de naam veranderd in studio MEGAN. Ook is een nieuwe website en visuele identiteit ontwikkeld die past bij de huidige werkzaamheden.

studio Megan richt zich voornamelijk op het ontwerpen van publicaties voor online en offline media. Dit kunnen boeken, ebooks en website zijn, maar ook posters of hybrid publications. Over deze laatste categorie heeft Megan Hoogenboom een aantal gastlessen en lezingen gegeven op o.a. de Willem de Kooning Academie. Klanten van studio MEGAN zijn onder andere de Willem de Kooning Academie en het Stadslab Cool-Zuid.studio MEGAN is gevestigd in Rotterdam, in de Witte Keizer op de hoek van de Vissersdijk en de Hang. De studio is onderdeel van Kool ontwerpers, een collectief van architecten, ontwerpers en illustratoren. Samen huren wij een werkplek en organiseren borrels en filmavonden.
Stuur een mailtje naar info@studiomegan.nl als je een kopje koffie wilt komen drinken of een filmpje mee wilt pakken.